Good stuff.
Hummus toimii aina. Aamupala: hummusta. Lounas: hummusta. Piknik: hummusta. Nälkä: hummusta. Jano: hummusta. Bileet: hummusta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Hummus on hyvää. Hummus on kaunista. Hummus on edullista.
Hummuksen tekeminen on helppoa ja terapeuttista. All you need is...
- Kikherneitä vaikka 4 dl
- Oliiviöljyä ehkä 0,5 dl tai enemmän
- Tahinia semmonen 3 rkl tai enemmän
- Sitruunan mehut (pullomehulla ei saa taivaallista hummusta)
- Valkosipulin kynsi
- Suolaa, pippuria
- Ehkä vähän korianterijauhetta tai juustokuminaa tai paprikajauhetta (ei pakko!)
- Vettä avuksi ekä 0,5 dl, sit lisää jos siltä näyttää. Kikherneiden liemi on myös varsin käyttökelpoa. Kuulemma syventää vähän makua. Huom: purkkiherneissä liemi on usein suolainen, jolloin ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvitse.
Maistele, tuliko hyvää. Jos ei tullut, reagoi. Lisää suolaa? Valkosipulia? Sitruunamehua?
Kun olet saavuttanut täydellisen maun, lorauta päälle oliiviöljyä puhtaasti esteettisistä syistä.
Itse teen hummukseni yleensä mututuntumalta ja tämänkin reseptin määrät on paljolti pelkkiä heittoja. Pirkka kikherneiden purkissa on ihan kelpo resepti, jos haluaa olla varma onnistumisesta. Itsekin joskus unohdan jotain olennaista ihan kokonaan, ja ihmettelen, miksi ihana hummus ei maistu tänään miltään. Joskus taas en huomaa juuri eroa. Ilman valkosipulia, suolaa tai tahinia voi tulla yllättävän hyvääkin! Mutta ilman sitruunamehua ei.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti